"Inilah perjalanan hidupku.Allah Ta'ala yg letakkan aku disini.Semua ini perancangan Allah.Jadi aku mesti teruskan perjalanan hidup ini kerana aku percaya di atas setiap ketetapanNya.Dan aku terima Qada dan Qadar diriku.Sesungguhnya setiap sesuatu itu ada hikmahnya.Terima Kasih Ya Allah kerana mengasihiku..."

..........................................................

..........................................................

Thursday, December 13, 2012

Nasihat Untuk Diri Sendiri~

 
 
Yg penting kita berusaha sehabis boleh dgn pelbagai cara, berdoa jgn berhenti, dan bertawakal. Tp kalo kite dh berusaha,tp masih gagal jgn putus asa.Anggap je belum ade rezeki lg..Kadang2 kalo kite dh cuba sehabis daya pon,kalau Allah kate rezeki tu bukan utk kita,maka TETAP bukan utk kita. Kun fayakun (كن فيكون )..DIA dah sediakan rezeki yg lain yg lebey baik utk kita..

Maka..teruslah berusaha dan berusaha selagi kita mampu utk berusaha..(^___^)

#nasihatutkdirisendiri

14 kg to gooooooooooo!!!


ohoiiiiiiiiiiiiiii...14 kg to goooooo...fuhhhh...boleh ke ni?? Whatever pon kene boleh kan jugak ok..Buat la ape2 yg patut pon asalkan dapat balik berat yg dulu..hohoho..
 
Expected kg to loss = 18 kg
Already loss            = 4 kg
 
haiyaaa 4 kg tu pon susah nk loss meh...fuhhhhhh...
 
Caiyok!

Monday, December 10, 2012

Dan detik itu..MBA Graduation Day~

Finally, almost 2 years, I.m graduated in Master of Business Administration Specialization in Finance. Alhamdulillah..bukan senang nak study dan kerja dalam masa yg sama. Kadang2 tu x cukup masa nak siap kan assignment n study for exam. Balik kerja pon dah malam, then nak kena study and wat assignment lg.Paling kritikal bila dah nak final exam.adoiii..memang x tido le jawabnye. Frankly speaking, memang sgt penat dan hampir give up. Hampir terfikir utk stop study tp alhamdulillah berjaya melawan semua nya.yesss..huhu
 
Maka, tanggal 6 Oktober 2012, graduate la ku di UUM Sintok.woaahhh..jauh benar nak ke sana. Harus lah bersama dgn family ku..En.MFA x dpt ikot :(
 
Jom tengok gambar2 ku. Tak dapat amek byk sgt sebab hujan lebat n x jumpe kengkawan.adehh..

 Jubah Konvo dan Kad Jemputan
 
 Early morning @6.30 am before the graduation
 
 Briefing tyme to all students
 
 Yeayyy..finally, i got it!!
 
 With my beloved mom..
 
 With my beloved dad..

 my classmate..Ain..:)
 
 with Kak zu..:)
 
 Me againnn..hukhuk
 
 my very best classmate..Fizah..wink2
 
 sy lah anak makcik Izan..heeee
 
 sy juga anak pakcik Hashim..
 
 I love them so muchhhh!!...
 
Comel x???? heeeee

This is one of precious moment in my life. Dgn abesnye study ku maka tercapai la salah satu azam ku utk thn 2012 ini..
 
Terima kasih kpd mama, abah, Mr.MFA,kengkawan dan pd semua yg memberi pertolongan dan sokongan. Mereka semua la salah satu tunggak kejayaan ku. Sayang mereka semua..*big hugggg!
 
Hey Shima..Congrates ya! Finally u did it..\(^_^)/

Move to Metal One Corporation..

Helloooooooo everbodeyhhhh!!
Dah lama x update blog ni.dah bersarang dahh..(macam la ade org nak baca kan blog ku ini)..hohoho..
Anyway my new entry is about my new job..Dah lama pon move ke company baru ni since June haritu..now dah dekat 6 bulan ku kerja di sini..Nak tau company ape???..Tadaaaaa...


 
Mesti korang xtau kan ni company ape..huhu..ku dulu pon x pernah tau wujudnye company ni..adess..Actually company ni adelah one of Mitsubishi Group..Menjalankan aktiviti trading steel to Proton and others.
 
Kat company ni ade 11 orang je staff termasuk aku. 4 orang Melayu, 4 orang Cina, 2 orang India dan 1 orang Jepun.huuuu..
 
Boss ku adelah org Jepun..haiyaaa..mula2 mmg susah nak faham die cakap ape.nak2 org Jepun ni mmg kureng sikit cakap omputihnye.kalau mereka cakap omputih,mmg omputih broken.kalau korang cakap advance sikit omputih,sure mereka x faham..(bagus la mereka x terer cakap omputih, since aku pon Oh My English jugak..)hoho..
 
Pengalaman baru bg aku keje kat sini..coz aku kerja bahagian AP..kalau dulu AR,sekarang ni sibuk dgn payment je..and paling best bila kene berkomunikasi tru email dgn HQ di Jepun. Memang selalu ade misunderstanding.huhu.but lama2 kita pon dah faham cara dyorang. So,everything become easier. Cuma satu je,orang Jepun ni memang sgt cerewet dan teliti.huuuu..And paling best,ku selalu kene pergi bank, LHDN,KWSP dan Perkeso tuk buat payment di hantar oleh Driver..cewahhhh..ade driver tuu.haha..
 
Btw..Good Luck Shima kat tempat kerja baru.Semoga kekal yee..haha!


Wednesday, July 11, 2012

First Trial Ku-Trifle

Jeng Jeng..Finally menjadi jugak Trifle ku ini. Huhuhu..*bangga jap :p

Dah lama nak cuba buat and dah lama resipi tu terperap kt rumah.Tp asal nak wat je mood malas datang. So wekend ari tu mood nak mencuba buat nye datang pulak..Apa lagi terus g beli bahan n buat. Takut gak x jadi..Maen redah je la buat.huhuhu..

Akhirnye siap n menjadi jugak..Alhamdulillah.Siap bg En.Bb dan bawak g opis lagi.

 Tadaaa..

 Dari sudut atas

Yummeehh!

Respon for this trifle also positive..yeayyy:)

Haaa..finally dapat jugak ku update kek batik ku ini. Kek batik ni sempena Farewell Syira. Kek batik ni mama ku yg ajar.Before this x penah tau pon ada nya kek batik ni.Bila mama buat baru kenal and then belajar dr mama. Bila dah tau buat, bila ada masa dan teringin nak makan buat la sendiri. Then ada juga yg order and first customer adalah Kak Emma Dayanti, ex opismate aku..heeeee..:)

Respon for this kek batik adalah positif.:)

Wednesday, May 23, 2012

My New Purse

Dis is my new Red Pierre Cardin purse hadiah drpd En.Bb sy..yeaayy.Thanx a lot En.Bb..Belated Birthday present from him. Al-kisahnye cenggini, ari tu pergi window shopping dgn mom, n suddenly terlintas nak beli purse baru. so, plan nak beli kaler merah sbb 'ong'..hahah..then, ternampak la purse ni setelah byk kali pusing mencari purse kaler merah.memang la byk kaler merah yg jumpanya,tp yg di atas ni mmg menarik hati..heeeee...tp tidak la beli lagi sbb tengah bulan kannn..al-maklum laaa..hahah..So, lepas balik rumah, on call En.Bb, cerita la shopping ape, beli ape semua...(eh..td cakap window shopping..huuuu)..then cite la juga, gaji nanti plan nak beli purse tu..

So, di pendekkan cerita, time nak pergi beli purse ni, tibe2 dia yg bayarkan.eh???kenapa die yg bayar pulak ni..Katanya, as belated birthday present..yeayyyy!!! *muka dh blushing time tu dah..haha.k bai:P

Anyway, again thanx to him for this purse..sgt gembira n terharu..time aceh En.BB :)

Saturday, March 10, 2012

Nasim Annual Dinner and Awrads Night 2012

Holaa..dah lama ku tak mengupdate blog ku ini..So, today ku nak update mengenai diner company ku...Nasim Annual Dinner and Award Night 2012. Ianya di adakan pd hari Sabtu, 3 March 2012 bertempat di One World Hotel. Tema utk diner ku malam itu adalah BENDERA FRANCE..means that, tema kaler Merah, Biru dan Putih..huhuhu..Disebabkan ku sudah mempunyai baju bewarna biru maka ku membuat keputusan utk memakai biru..baju biru, skirt biru dan disertai dgn aksesori bewarna merah..huuhu..simple n x byk kuar duet..hukhuk...Jom layan picto ku di bawah ini..layannnnnn...(dah mcm melodi dah)..huhuhu

wahhh..kak amy menang Mac Book Pro for lucky draw..*jelessss...

ini adalah budak department account.winkwink:)


budak account plus BOD(Branch operation Dept) and DOD(Dealer operation Dept)...


alololo...me in blue..adesss..gelap pulakkk...:P



Charlie Angles Jr in the house...ahaaaa(^_____________^)


Me wit syira:)


Our Niteeeee...

Menu malam itu..foods die mmg best..yang paling best of coz la UDANG!!!nyumnyummm!!









deliciousssssss...rasa nak lagi dan lagi dan lagiiiiii...hahaha








It was very memorable nite..have fun..enjoy and makan makan..huhuhu..Nasim, please do it again next year..want more bonus and increment...hahahahahaha....:P


" You might be married to the worst man on earth, like Asiah who married Firaun (Pharoah), but it didn't change her (aqidah).
You might be married to the best man on earth, like Nabi Lut's wife, yet that doesn't mean you're going to Jannah with him.
You might not be married at all, like our beloved Maryam yet Allah SWT places your status above all other women on earth.
Have faith in Allah always and place your full trust in Him. He's the central focal point of our lives "
- Heba El-Haddad

Tuesday, January 3, 2012

Our 1st Anniversary..



01.01.2012

Genap setahun hubungan kami. Bukan senang nak sampai ke setahun ni. Terlalu banyak halangan dan rintangan yg perlu ditempuhi. Tapi berkat kesabaran dan prinsip sentiasa menjaga hubungan antara kami, semua berjalan dgn baik..Alhamdulillah..:)

Syukur Alhamdulillah kpd Allah kerana mempertemukan kami berdua. Biar pon terlalu awal untuk bermimpi sampai ke bintang tp kami sentiasa mengingati antara satu sama lain dan menjaga hubungan ini sehingga ianya menjadi satu ikatan yg sah. Sesungguhnya kedua-dua kami ada kekurangan dan kelebihan masing-masing tapi kami percaya kekurangan dan kelebihan itu adalah salah satu proses utk saling melengkapi antara satu sama lain..

Thanx to Allah kerana mempertemukan saya dgn dia..Dia yg sentiasa boleh bersabar dgn kekurangan saya dan sentiasa menerima saya seadanya. Dia yg sentiasa memberi sokongan dan sentiasa bersama saya. Seperti yang saya katakan, setiap manusia ada kekurangan dan kelebihan masing-masing, begitu juga dgn kami. Tapi saya percaya, tidak bermakna manusia tidak boleh mengubah diri dia sendiri. Manusia sentiasa diberi peluang utk terus memperbaiki kekurangan mereka dan kerana itu kami bertahan sehingga hari ini dibantu dengan kelebihan masing-masing..

Cinta tak perlukan alasan untuk bersatu. Sebab perasaan cinta dan sayang itu anugerah dari Allah. Ianya terbit tanpa disedari dan secara semula jadi dalam diri masing-masing. Itulah sebab adanye pepatah.."Dari mata turun ke hati.."..Jadi bila mane Allah dah anugerahkan dalam diri kita perasaan itu terhadap pasangan kita maka menjadi tanggungjawab kita utk menjaga cinta itu sebaik yang mungkin supaya ianya terus mekar dan tumbuh dgn subur. Sesungguhnya percaya la, bahawa jodoh,ajal dan pertemuan datangnya dari Allah. Hanya Dia yang mengetahui segalanya.

Semoga hubungan kami akan kekal sehingga satu ikatan yg sah dan seterusnya kekal sehingga akhir hayat kami. Semoga Allah memberkai hubungan kami dan mempermudahkan perjalanan hubungan kami..Aminnnn...

To my Bb...

"Thanx for ur love, ur miss and ur care. I love u so much and infinite.."


THOUSAND YEARS

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed that I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more