"Inilah perjalanan hidupku.Allah Ta'ala yg letakkan aku disini.Semua ini perancangan Allah.Jadi aku mesti teruskan perjalanan hidup ini kerana aku percaya di atas setiap ketetapanNya.Dan aku terima Qada dan Qadar diriku.Sesungguhnya setiap sesuatu itu ada hikmahnya.Terima Kasih Ya Allah kerana mengasihiku..."

..........................................................

..........................................................

Friday, December 18, 2009

HappY biRhtday December


December ni mmg ramai kawan2 aku yg celebrate birthday dyorg..so, aku nk amek kesempatan ni nk wish dyorg happy birthday...
so...antara kawan2 aku yg celeb birthday dyorg:

MuJaHiD..SyaDiAh..IntAn iDzaJA hiDaYAh..and becOming are Hidayah and IzzUL..

so..wish u all gud luck..njoy ur life..long life and may god bless u all..remember..korunk tue umur dh meningkat..huhuhu..tp korunk best laa coz korunk nye umur at the end of year bru bertambah..huhuhuu...watever happen friendship never end keyh..luv u all..
smile n epi sokmo...

~shima~

im ADdicTed wiT u...

Moist ChocOLaTe CaKE

ChocoLaTE iNDulGenCE

ChOcOLAte FuDge

ChOColAte CheeSE

BrOWniES wAlnuT

TiRAmiSu

waaaaaaaa...totally addicted wit all of these cake..nie semue dr secret recipe..secret nye cake mmg terbaek laa..die nye rase mmg besh..kt king perfectionery pon best gak..if kt king, aku mmg gile ngan cake fresh fruit die tue...nk beli takot x abesh lakk..aku ni mmg dok usha jew cake yg kt ats ni tp nk makan nye tue kene pk byk kali gak laa..kang if mkn kang naek plak berat aku,,aku ni mmg pantang jumpe..sekali aku mkn mmg byk arr..hahaha..tp if dh depan mate mmg x ingat ape laa...adehh..tp makan sowang2 mmg x enjoy n x best..die kene ramai2..so..sesape nk teman tue...jom laa...huhuhu..im crazy wit choc cake..aaaaaaaa...luv u laaa..mmg tersangat nk makan cake ni tp x tau bile coz bz ngan keje..time cuti lak ade je hal...uhuhuhu...

one four three..

aku sgt geram...asal ntah manusia ni ssh sgt nk hargai sumthing yg berada depan mate atau pon yg berada ngan die skang ni..tyme bnde yg die nk tue susah nk dpat..bukan maen lagi..work hard for it..willing to do anything to get it but the worse thing, once they get it,they treat it as nothing..jus put it aside..hurmmm...ntahlaa...aku pon kdg2 cm tue gak but aku tgk gak sumthing tu ape...if sumthing tue bnde yg maen2 jew o x penting bg aku..leh la aku wat cm tue..cthnye cm pensil kew..mp3 kew..heels kew...tp if sumthing tue mmg betol2 bermakna and sgt2 penting and memberi kesan dalam idop aku...of coz aku appreciate dat thing gile2...jg die baek2..tp x semua org cm tue...but then bile sumthing tu dh xde..dh ilang dr idop dyorg o dh rosak..barulaa nk regret for it..tyme tu x gune dh..kirim salam je laa..aku tibe2 teringat satu ayat ni..:

"hargailah apa yg kita ada sekarang ini...kerana bila apa yg kita ada sekarang ini hilang dalam kehidupan kita...menyesal pun tak guna..kerana pergi nya tanpa kembali lagi.."

hurrrmm...betol tue..aku setuju..once sumthing tue dh hilang..nk regret pon x guna..buang masa jew..aku gak x fhm ngan sesetengah manusia ni...nape kite je nk kene fhm die..nape die xpenah nk fhm kite..susah la cm tue...biarla same2 memahami...fair n square..jgn ade yg terlebey o terkurang..klo ade terlebey terkurang memahami..mmg x tercapai laa ape2..susah la nk berkomunikasi dgn org cm ni..come laa..give n take..tolerate sikit..pe salah nye saling faham memahami..x rugi ape2 pon...klo x tau nk fhm org laen..tlg BELAJAR cm ne nk fhm org laen...klo xde mase nk fhm org laen..tlg CARI mase tuk fhm org laen...kite ade 24hours..so ade mase tuk di luang kan tuk fhm org laen...n klo dlm diri tue x nk cube tuk fhm org laen..pe kate..duduk je kt mn pulau sowang2 n bertafakur la kt situ..

hidup ni x susah mn pon..if kite x tau nk hargai sumthing...just BELAJAR tuk hargai sumthing tue..dan if kite x tau cm ne nk fhm org laen..just BELAJAR tuk memahami org laen tue cm ne..dats y blaja tue di tuntut seumur hidup kite..byk bnde kite kene blaja..bukan dari aspek akademik but also ttg kehidupan kite..jgn jd terlalu ego dg diri sendiri...

to sum1..sayer dh penat nk fhm kamu..im trying to understand u but seems that it only at my side..ur side??i don noe..i cant see it..im tired..i try to not give up but i don noe how long i can understand u...sayer dh xtau cm ne nk fhm kmu lg sampai dh mls nk pk ape2 dh..biar je laa..hurmm..sayer harap..kmu boley amek mase tuk fhm sayer pulak k...sayer tggu..

~one four three..(143)~

Tuesday, December 1, 2009

UnExPectEd..

OH MY GOD..

td tyme ngah key in data tibe2 ade call..number aku x knl..aku mls nk angkat coz aku ngat budak tue..lg pon aku ngah byk keje ni..but number yg sama call lg..hurmm..nk angkat ke x...angkat je la..
calling from PNB..ckp yg aku dpt scholarship PNB tue..uhukk..bahagie plus speechless..coz test die ari tu gile susah..rezeki nmnye ni..syukuralhamdulillah...kwn2 aku pon ramai gak yg dpt..bib n ct pon dpt...congrates!!

Monday, November 30, 2009

My 1st Day wOrking..

Ari ni 1st day aku keje..cuak gak..xtau cm ne nnt keje,environment die,management die and pekerja2 kt situ..

1st day keje terus ade meeting..byk workload n everything must be setle as soon as possible..nk2 dh nk ujung tahun ni..so, kene wat closing..ari ni aku didedahkan ngan system baru company aku keje ni..USB system..aku di assign kan tuk setlekan daily sales collection tuk bulan september..due date die rabu next week...so..aku blaja benda baru ari ni..wat mase ni semua under control lg and hope semuanya ok sampai 5 bulan ni..

hurmm..btol kate lecturer and senior2 aku..the best moment is during study..tyme keje ni la korunk akan windu study tyme..mmg betol pon..different gile..study lg best..aku rela mhadap buku yg byk..test..kuiz..assigmnt..projek paper n nantok dlm klas..beshhh gile tyme study..

Thursday, November 26, 2009

Kerisik vs Gula Kabong..

Rasa2 ade persamaan x antara kerisik ngan gula kabong ni?? If dr segi kategori..mmg sama iaitu bahan utk masak tp dr segi fizikal jauh bezanye..tibe2 teringat kt sowang kwn aku ni bile ckp psl 2 bnde ni..bile ingat2 balik, comel je die ni and wat aku gelak sowang2..tyme tu diploma kt kedah..kite org ngah cite psl rendang ayam..

Me : weh..nk masak rendang ayam kene buh kerisik..kerisik tue biar yg betul2 hitam n berminyak bile korunk tumbuk..

myFwen : ouh..kerisik eyh..ckp psl kerisik ni..hari tue tyme aku g tanjung dawai ngan family aku..aku nmpk byk kerisik kt situ...

Me : kt tanjung dawai pon ade jual kerisik eyh..ooo..baru aku tau..

myFwen : adelah..kerisik yg kaler coklat kn..? yg btuk cm silinder tue kn?? Yg keras tue kn?

Me : haaa???..kerisik x keras n bukan cm silinder laaa...yg ko ckp tue bukan kerisik laa..

myFwen : abes yg aku tgk tue ape weh???..(dgn muke konfius..)

Me : weh..itu gula kabong laa..alahaaii ko ni..masuk dlm rendang gerenti manis jdnya..sengal tol la ko ni...hahahaha..(gelak ramai2 satu bilik..n muke die blushing gile..)

Aiyarrkk..comel tol kwn aku ni..yakin je teka tu kerisik..jauh beza kerisik ngan gula kabong..huuhu..since dr ari itu, die dh knl dh kerisik tu ape..:P

Wanita dan Keistimewaan..

Kemuliaan Ibu Di Dalam Islam

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil akan mendapat pahala puasa pada siang hari dan pahala ibadat pada malam hari.

3. Wanita yang bersalin mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah menganugerahkannya satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia dikira sbg mati syahid.

5. Wanita yang member minum susu badannya kepada anaknya, akan dapat satu pahala daripadanya setiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang member minum susu badannya kepada anaknya yang menangis, maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat dan puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya sehingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat di langit mengkhabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit, akan memperolah pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit, akan diampunkan oleh Allah seluruh dosanya dan apabila dia menghiburkan hati anaknya, Allah mengurniakan 12 tahun pahala ibadat.

Keistimewaan wanita

1. Doa wanita lebih makbul drpd lelaki kerana sifat penyanyang yg lebih kuat drpd lelaki. Ketika ditanya kpd Rasullah akan hal tersebut, baginda menjawab, “Ibu lebih penyanyang drpd bapa dan doa orang yg penyanyang tidak akan sia-sia.”

2. Wanita yg solehah itu labih baik drpd seribu org lelaki yg soleh.

3. Barangsiapa yg menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yg sentiasa menangis kerana takutkan Allah dan orang yg takut akan Allah akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

4. Barangsiapa yg membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah) lalu duberikan kepada keluarganya, maka pahalanya spt bersedekah. Maka hendaklah mendahulukan anak perempuan drpd anak lelaki. Maka, barangsiapa yg menggembirakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

5. Wanita yg tinggal bersam anak-anaknya akan tinggal bersama Rasulullah di dalam syurga.

6. Barangsiapa mempunyai 3 anak perempuan atau 3 saudara perempuan atau 2 anak perempuan atau 2 saudara perempuannya, lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulandgn mereka dan mendidik mereka dgn penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.

7. Drpd Aisyah r.a, “ Barangsiapa yg diuji dgn sesuatu drpd anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kpd mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya drpd api neraka.”

8. Syurga itu dibawah telapak kaki ibu.

9. Apabila ibu memanggil kamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

10. Wanita yg taat berkhidmat kpd suaminya, akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yg dia kehendaki dgn tidak dihisab.

11. Wanita yg taat akan suaminya, semua ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar bg nya selama mana dia taat kpd suaminya dan walinya serta menjaga sembahyang dan puasanya.

12. Aisyah r.a berkata, “Aku bertanya kpd Rasullullah, siapakah yg lebih besar haknya terhadap wanita?” Jawab baginda, “suaminya.” “Siapa pula berhak terhadap lelaki?” Jawab Rasulullah, “Ibunya.”

13. Wanita, apabila melakukan solat lima waktu, puasa sebulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat kpd suaminya, masuklah dia dr pintu syurga mana shj yg dia kehendaki.

14. Setiap wanita yg membantu suaminya dlm urusan agama, maka Allah memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu drpd suaminya (10 000 tahun).

15. Apabila seorang wanita itu mengandungkan janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Dan sesungguhnya Allah mencatatkan bg nya setiap hari dgn seribu kebaikan dan menghapuskan drpdnya seribu kejahatan.

16. Apabila seorang wanita mulai sakit hendak bersalin, maka Allah mencatatkan bg nya pahala org yg berjihad pd jalan Allah.

17. Apabila seorang wanita melahirkan anak, keluarlah dia drpd dosa-dosa spt keadaan ibu melahirkannya.

18. Apabila telah lahir anaknya, lalu disusui, maka bg ibu itu setiap satu tegukan drpd susunya diberi satu kebajikan

19. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yg sakit, maka Allah memberinya pahala spt memerdekakan 70 org hamba dgn ikhlas demi membela agama Allah.

Got one good news ..

En.Amir dari Naza Corp call ckp aku x jd transfer kt Nasim glenmarie, shah alam..die kate..die dh wat meeting and after discussion, dyorg nk tempat kan aku kt tmpat yg mula2 dulu..kat Naza Kg.Baru..Thanx God..Setle keserabutan kepala aku pasal transport nk g keje kt glenmarie tue..huhuhu..ouh yaa..thanx to En.Amir too..:)

Sunday, November 15, 2009

FreEdOm..

yup..finally abes sudah paper exam tuk sem ni..dan sama erti jugak dgn berakhirnye perjalanan hidup aku sbg pelajar Ijazah Sarjana Muda (kepujian) Pengurusan Pentadbiran Kewangan semester lima..hope..ni laa paper terakhir aku tuk sem 5..hope lulus laa semua nye paper sem ni..Paper FSA td..errmm..unpredictable coz spnjg aku jd student uitm mi..paper last mst killer paper nye..mesti ssh thp dewa..but thanx God coz paper kali ni x susah sgt..kire average laa..even senang but tricky..jus hope yg the best for dis paper n also paper laen2..dh try terbaek..dh pulun abes n jus tawakal je..wait for the result...hope eveything going well...

so..ape xtvtv lepas paper ni yea..huhuhu..

terus g the store ngan bib..beli 2 ice cream sowang satu..kaya ball for me..wafer for bib n air choc 2 kotak...lepak kt sebelah McD..ade kerusi kt situ...duk mam ice cream tanda free from final exam..huuu.. mlm ni plan g Jonker n DP..ngat nk tgk movie but x jadi laa..g jonker pe lagi..sure2 aku borong earing..6 pasang aku borong..ikot kn ati nk beli byk agi,,huhuhu..then berjalan ke DP n destinasi seterusnye g uptown...wahh..ari hujan renyai2..cejuk n chill jew...sementara tggu hujan stop lepak kt McD..ramai gile org kt McD ni..org malaysia mmg x lari dr mam fast food..huhuhu..kt McD jus mam nugget..fries n air ribena..uhukk..tp mlm ni mmg ramai gile org..bukan kt mcD jew..kt jonker..kt quayside n every inch kt dp ni berlambak gile org...nk kate tourist..bukan..huuhu..rajin sungguh dyorg ni berjalan..x kire tua muda...

hurrmm...dis week last kt Melaka..after dis dh x duk sini lg..a lot of thing happen here..epi..sadness..complete...huhuhu...wateva pun still have 1 week here..so..jus nk menikmati dgn indah hari2 terakhir di melaka..n mengingati semula every each moment n memories here...

ouh ya...starting tomorow until 19 nov ade program back to school kt kampus..then pas tu ade prog for practical students lak..adehh...bab ceramah ni yg lemah longlai ni...aiyarkkk..

still hope 4 sumthing b4 saying bubye to melaka....what ya?? lalalala...


Wednesday, November 11, 2009

YEAH!!!

TINGGAL LAGI SATU PAPER JE SABTU NI...
LAST PAPER..
YEAHHH!!!
FINANCIAL STATEMENT ANALYSIS..
(HARDCORE SUBJECT..ADEHHH)
GO GO GURL..

Tuesday, November 10, 2009

FALL by INA~best song..

I gave you all you desired
All that you needed
Boy, I provided
I let you into my head
Into my bed
And that’s a privilege
I had your back at the answers
You took the dollars
I took the chances
Defended, battled and fought
Cuz I really thought you loved me
I don’t know where to start or where to stop
No, but I know I am done
I’ve had enough

So fall out of my hands
Out of my heart
And when you hit the ground
You’ll be sorry that I’m not around
I will watch you
And you fall out of your mind
Out of your fantasy
When you hit the wall
Think of me
I’ll be on the top just watching you fall

You said that you were the strong one
I was the girl
And I was the young one
I kept your feet on the ground
My head in the rounds I had you
You told me you were so grateful
I was with you
And I was so faithful
Stood by in all that you said
And all that you did
I loved you
I don’t know how to act or what to say
But I know I am good
I’ll be okay

And you fall out of my hands
Out of my heart
And when you hit the ground
You’ll be sorry that I’m not around
I will watch you
And you fall out of your mind
Out of your fantasy
When you hit the wall
Think of me
I’ll be on the top just watching you fall
I’ll be on the top just watching you fall

So fall out of my hands
Out of my heart
And when you hit the ground
You’ll be sorry that I’m not around
I will watch you
And you fall out of your mind
Out of your fantasy
When you hit the wall
Think of me
I’ll be on the top just watching you fall
I’ll be on the top just watching you fall

Thursday, November 5, 2009

JouRneY of POrtFoLiO paper..

Semalam paper Portfolio..adeehhh...cm ne nk ckp eyh pasal paper ni...averagelaa..tp mmg grateful bile soklan number 2 tue rumus yg aku pakai btol..dh la ade 3 step tuk soklan tue..rumus pon ade tiga gak..n pjg2...adehh..aku dh konfius nk pakai return market or return on portfolio..last2..aku gamble jew pakai return on portfolio..if salah mmg hilang 20 marks kt situ jew..dh xde pilihan laen lg dh..yakin jew..bak kate kwn aku yg sowang ni..kite kene yakin..n mmg jd perangai aku..ape yg aku tulis first tue..aku x kn padam..itulaa jwpn muktamad aku..hurrmm..aku dh cuak..aku hope rumus tue btol..then dlm 7 soklan kene pilih 5 jew..ngat soklan last nk jwb equity nye soklan tp xleh go on coz aku x lepas k cr growth for the market..complicated gile..if aku xdpt cr growth market tue..soklan yg bwh pon aku xleh jwb..so..last choice aku..aku pilih soklan SML..security market line...yakin jwb..yg ptg yakin..chooo..
abes2 je paper tue trus tye liza rumus soklan 2..die kate pakai return portfolio..khai n hairi pon ckp bnde yg same..aku terus kuar dewan n bukakbuku...yeah...BETOL!!! uhuk...thanx god..nek balik semangat aku...=)..
Then, g tgk carry mark personal financial planning...satu jew aku nk ckp..aku seyes cm x puas aty ngan marks for group asgmnt..actually marks tue 4 projek ctaur bestari ari tue..n my group under biro protokol...tp marks yg di bg cm kite org ni x wat keje jew tyme program ari tue..sedang kan byk je keje biro protokol..adoiii..can not say anything..aku ngan bdk2 aku lebey rela wat grup asgmnt n present dlm clas dr organize 1 even yg besar cm catur bestari ari tue..even it was succesfull but marks yg biro aku dpt mmg cm ape jew..xpe2..pulun kt final paper die jew..caiyok2...
Then..g tesco..n balik jln kaki dr tesco ke ong kim wee..huuuu...berjalan2 menikmati mlm yg indah ngan bibah...

Monday, November 2, 2009

Dont Judge BoOk by its CoVer..

nape people owez judge book by its cover..i mean..suke nilai org dr luaran..dari segi pakaian kite and dari segi sosial xtvt kite...org tue2 pnh kate..x kenal make x cinta..mean kite x leh la nk make physical assumption kt seseorang tue..pe kate kite knl dulu org tue cam ne..jgn la nk tuduh-tuduh je org tue jahat..org tu x baek..org tue sosial...kdg2..ape yg kite pakai n buat..x semestynye melambangkan sape diri kite sebenarnye..
Allah bg kite akal untuk berfikir..guna kan akal yg Allah bg tuk kite menilai dan mengenali org laen...kdg2 kite nmpak org tue cm jaat tp x semetinye ape yg kite nmpak tue btol..luaran kite x mencerminkan dalaman kite..ntahlaa..kdg2 agak pelik dgn org yg suke judge org dr luaran ni..td tyme aku on9 fb..tibe2 ade sum1 tego...die kate kt aku..
"awk ni comey..kurniaan tuhan..tp itu luaran..tp awk jgn la sia2 kan kurniaan tuhan tue ngan kehidupan sosial awak.."
aku x marah pon kt org tue..betol la kate die tue tp die kenal kew sape aku smpai die nk judge aku cam tue..dari kate2 die..die nk kate yg aku ni totally jahat n sosial..is it me???..aku ni bukannye baek sgt pon tp im not dat type of person yg suke sia2 kan my life wit bnde2 yg x elok..sosial ke seseorang tue jika org tue hang out ngan kwn2..dlm stp ape aku lakukan n pergaulan aku..aku tau it should hve limit..i noe my limit..do n don't..satu bnde yg kite harus admit sampai ari ni adelah..kite x kn pernah lari dr "menilai sesorang dr luaran.."

Saturday, October 31, 2009

aaargghh..

9.02 pm..31 0ct..
Aku curi sedikit mase tok enter dis blog..tomorrow will be my CTU paper..conclusion is...
AKU STRESS!!
TENSI!!
wit CTU paper..wit my carry mark...n dis sem nye final..its hard to maintain my result like past sem..tekanan melanda diri tahap dewa..aaarrgghh...need support n booster..
wish me luck for tomorrow paper..CTU:Hubungan Etnik..
Thanx for Shahfendi n Hairi 4 d spot question..hope dat spot are true..
huhuhu...

Thursday, October 29, 2009

MuNaJAt CinTA by AhMAd DaNI
Malam ini, ku sendiri,
tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah, sudah
Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang s’lalu, pupus
Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,apa adanya
Mawar ini, semakin layu,
tak ada yang, memiliki,
seperti, aku ini,
semakin, pupus

Wednesday, October 28, 2009

My 1st Paper..

today my first paper for dis final exam...paper 1st paper Real Estate..paper PM Nasir..
wat can i say about dis paper??? aku bg average laa..x susah n x sng..tp aku cm x bape nk puas ati coz soklan property tax kuar..supposed soklan tuex kuar n PM Nasir pon kate x kuar n mmg x di ajar pon...alih2 kuar..adooiiyaiii...so..soklan tue terpaksa di ignore kn n terpaksa pilih soklan len...rugi tol...
after dis..1 ari bulan paper CTU lak...first paper sepajang degree in BM...huuu...so..caiyok for dis paper even carry mark fr dis paper cm ape jew..weee...

Monday, October 26, 2009

reALLy pReciOUS mOMenT..So SChWeet..

25 October 2009..
event: hi-TEA pre GRAD-hotel Equotorial, Malacca..
satu penghargaan yg cukup berharga dan x terkata bila hari ni aku dipilih as best student for fakulti pengurusan perniagaan kewangan..cukup gembira bile usaha aku selama ni mendatangkan hasil..thanx a lot to my mum n family..my late grandma..n kengkawan yg slalu beri support n tolong aku..n not forgetted to my beloved lecturers..tanpa tunjuk ajar dyorg..i am zero..
teringat my late grandma..usually die lah org pertama yg akn aku bg tau..really miss her at this moment..today..dis sweet moment i share wit my mum..my beloved fren..bib..ifa..zehan..liza n also my beloved classmate..thanx korunk for being wit me n share dis precious moment wit me..=)
ape yg aku dpt ari ni will b my booster for dis becoming final exam..akn terus melangkah tanpa berpaling meninggal kan semue bnde yg not sweet 4 me..pe yg berlaku in dis life, take it as learning process so that we will noe the meaning of life..

Saturday, October 24, 2009

ToDay And ClaSmATE..

22 October 2009...
khamis ari tue (22 october 2009) sgt besh..dat day ari melepas kn tensi..hari yg pling gile and ari yg pling epi..ari khamis ari tue kuar ngan clasmate.even x semua dpt g tp yg dtg pon dh dpt menggile kn ari khamis..mmg besh laa xtvt ari tue..
first xtvt...maen bowling..2 game..my team..aku, bib, ifa n tiha.first game aku mng but second game tiha menang..tp aku x puas aty coz x dpt klh kn hairi..adehh..poyo eyh hairi..xpe2..nnt laen kali aku lak yg mng..anyway..mmg gile2 arr masing2...riuh satu tmpt bowling tue...
after men bowling..g karaoke lak..adehh..siap book 5 bilik agi..karaoke x ngat dunia...sampai xde suara..adehh..mcm2 lagu dok nyanyi..then..g DP lak..g mam..sampai umah jew kol 7.30...
malam lak..bdk2 boy class aku ajk support dyorg men futsal..dyorg lwn ngan class A..so..kene dtg..even tired n nantok thp dewa..kwn nye pasal..kite kene sokong..terer gak bdk2 class aku ni maen n suprisely bile khai, hairi n sharir men futsal..hairi..aan dok gelak kn ko bgai nk gile...aku tumpang sekaki jew..huhuhu..
after tgk futsal..kite org g mam kt Andalas..borak2 jap.then baru blik umah..waaa..penat but beshh gile..today rase cm free dr tekanan n masalah..hurrmm..ouh..ari ni gak byk amek pic..will be upload kt fb n fs soon...=)

Tuesday, October 20, 2009

Ermmm..

today presentation BEL..smalam x tido langsung coz siap kn report n prepared for presentation..smalam dr kol 9 mlm sampai kol 1 pg dok berumah kt kedai Elizad wat report ni..still x siap ag..sambung kt unah smpai kol 9 pg bru siap..adehh..padan muke..wat lg keje last minit....nantok and laparr..mata dh cm nk rabak je dh td...seb bek eye liner penyelamat segalanye...hahhaa..
tp ari ni rase presentation cm x best gile..cm membosankan..dh laa mase x cukup...org laen mase lebey2 je die bg..smpai group aku..madam siap suh present pe yg ptot jew...waaa...totally out of mud..x fair langsung...ngeee...
conclusion nye...ari ni mmg DAMN giler...ngee..
ouh..to bib n iefa...thanx ya for today..=)
jelez ngan liza coz dpt jersey MU dr sum1..wan it too..huhuhu..

Rite now..i can smile like others...

yeah...dats the fact..setiap org ade rezeki masing2..yg bezanya cepat atau lambat..and God owez hear us...
Thax God...finally..aku dh dpt tmpat tuk practical di saat akhir due date..aku dpt practical kt Menara NAZA..lega and senang aty skit..dh lepas satu masalah..NAZA ni pon company ke tujuh aku apply ari tue...xde pe dpt aku ckp lg selain SyukurAlhamdulillah..
Anyway..thanx kt kwn2 aku yg owez motivate aku psl bnde ni..kt my mum..ur rite mum..sabar is everything...
thanx so much..
i love u all..muah3x...

Friday, October 16, 2009

Mana Silap nye eyh..

agak x tensi bile aku masih agi x de tmpat practical..
aku pelik n terfikir-fikir nape..how should it happen..
ramai kengkawan aku dh dpt dh..bukan 1 tapi ade yg dpt lebey dr 1...
how lucky they are..
me???
huhhh..my mum said:
"sabarlaa..belom ade rezeki lg tue..sabar k.."
thanx mum 4..sejuk skit aty dgr..even i noe my mum pon tgh risau..
nk kate result aku teruk..i dont think so..bukannye nk poyo tp result aku x la teruk pon..rasenye..betol kate zehan..zehan ckp:
"aku rase dyorg nk resume yg wangi dan cantik je kot.."haha..mebi la zehan..
masuk semalam..aku dh apply 7 company..ari tue company yg aku g interview ari tue call ckp aku berjaya dpt tmpat practical kt sane..tp bile aku tye pekerja die berape..die kate 30...adehh..sure..pn.normah reject..dh dpt tmpt dh..tp x ikot syarat lakkk...waaaa..sedey nye..lg pon aku mmg nk tmpt tue..
aku tensi..due date dh dekat ni...23 ni..tggl bpe ari je ni..huhh..betol la kate org..rezeki masing-masing..sape bertuah..dapat laahh..sape yg belom tibe masenye agi..usaha cm ne pon..xkn dpt..
ntahlaaa..hampir give up..sampaikan sumtymes pnh terpikir cm xde bermakne jew result aku yg skang ni..cm sia2 jew..hurmm..isshh..x bek pk cm tue shima..wateva pon..even dh hampir give up..aku x kn surrender ngan mudah jew..i noe GOD owez hear me n help person who work hard 4 sumthing..
wish me luck..n congrates 4 those my fwens yg dh dpt tmpt..:)
gud luck for me 4 dis becoming final..
wanna to maintain my result like past sem..:)..aminn..